Aktiviteter i Duved och Åre

I Åre och Duved behöver man aldrig ha tråkigt, det finns aktiviteter för både stora och små. Allt från skidåkning ner för glimrande vita backar till lugnare längdskidåkning bland glittrande snötyngda granar. Du kan åka skoter eller hundspann, eller varför inte ta en tur på isen på Åresjön? Vill du prova på något riktigt nervkittlande kan du flyga skärmflyg, åka zipline eller rappellera ned för en brant bergvägg.

Cyklingen är fantastiskt i Åres karga miljö. Du kör över kalfjäll, ser uråldrig fjällbjörk och vindlande skogsstigar. För den modige är Åre ett paradis för downhillcykling. Fallhöjden från Åreskutan är hela 853 meter. Du kan välja mellan 35 olika leder med olika svårighetsgrad så det finns något som passar för både nybörjaren och den mer erfarne cyklisten.

Åresjön bjuder på spegelblank yta perfekt för en dag på Stand Up Padel. Träna balansen samtidigt som du njuter av fjällvärldens lugn. Vill du testa en mer fartfylld aktivitet så kan du prova på forsränning som drar igång adrenalinet ordentligt. Åresjön bjuder på fina stränder för bad och fiske, där du även kan vandra och njuta av naturen. Det finns många fina vandringsleder i trakterna kring Åre och Duved med varierande svårighetsgrader.

 

 

Utförsåkning

Skidåkningen i Åre är nog den bästa i hela Sverige.  Här finns något för alla – skidskola och gröna backar för nybörjaren och svarta branta pister för den som vill känna farten vina i öronen. Du kan även åka offpist och susa fram genom nysnön.

Mountainbike & Cross Country

Cykla cross-country i Åre är mer av en upplevelse och ett äventyr än bara en träningsrunda. Du kan behöva vada över en fjällbäck och bära cykeln över stock och sten. Väljer du att cykla MTB downhill finns det fina backar att ta sig an som utmaning.

Fiska

Fiska i fjällen är en upplevelse lite utöver det vanliga. I rätt vatten, med rätt fiskedon och rätt bete nappar det bra. I fjällsjöarna finns det gott om öring och röding, gädda, harr, abborre, sik och lite lake gömmer sig också i Årefjällens djupa vatten.

Löpning

Testa på löpning i fjällvärlden. Flyg fram över rötter, stenar och grus. Känn hur du benen ibland flyger fram och ibland blir stela och tunga i uppförsbackar. Kanske kan du komma in i riktigt flyt, och tappa tid och rum där du springer fram. Åre har gott om bra joggingleder och alla är inte backiga. Du kan välja en långsam joggingtur eller köra ett intensivt pass, allt ifrån dagsform och vad du känner för just idag.