Duved – ett skidparadis

I Duved, som ligger 8 km från Åre centrum, finns all den service som turisten kan önska sig på sin fjällsemester. Duved anses också som lite lugnare än det hektiska Åre och lämpar sig för familjer och grupper som reser tillsammans.

Vertikal skidåkning

I Duved hittar både stora och små sina favoritställen. Backarna är av den sköna, böljande typen – lika inbjudande för hjälmfotingen som den carvingfrälste. Här gäller samma liftkort och skidbuss som i Åre.

Duveds nya sexstolslift ligger inom bekvämt gångavstånd från pensionatet alldeles vid fjällets fot.. Här hittar du också skiduthyrning, skidskola och café. Med liften är man uppe på Mullfjällstoppen på ett par minuter. Där öppnar sig fjällvärlden och du har ett tiotal olika backar som bara väntar på dig.

Med Leråliften , som ligger endast 110 m från pensionatet tar du dig också till Tegefjälls liftsystem som med ett tiotal nedfarter erbjuder ett mångsidigt och varierande alternativ.

I de centrala Årebackarna finns därutöver ett stort urval av backar och liftar. Mellan Duved och Åre går det skidbuss hela dagen, (ingår i liftkortet).
Åre/Duved är ett skidåkarparadis utan like i Sverige.

Längdskidåkning

I Duved finns 30 km välpreparerade skidspår. Om inte dagsljuset räcker till finns dessutom 2,5/5 km elljusspår.

Turåkning

300 m från pensionatet hittar du den första stolpen med ett rött kryss. Valla skidorna och fyll på ryggsäcken med choklad, apelsiner och renklämmor så har du ett par timmar framför dig i den jämtländska fjällvärlden