Fjällportens pensionat i Duved

Vid foten av Mullfjället ligger Fjällportens pensionat, vackert beläget i Åredalen med direkt tillgång till hela Duveds och Tegefjälls liftsystem.
Fjällporten, som byggdes 1932, är ett klassiskt fjällpensionat med genuin atmosfär i trivsamma Duved.

Duved

I Duved, som ligger 8 km från Åre centrum, finns all den service som turisten kan önska sig på sin fjällsemester. Duved anses också som lite lugnare än det hektiska Åre och lämpar sig för familjer och grupper som reser tillsammans.

Duved satsar också för dom som vill åka på längden med ett väl utbyggt spårsystem. Totalt 30 km välpreparerade spår. Om inte dagsljuset räcker till har vi dessutom 5 km elljusspår.

Fjällporten ligger c:a 600 m från Duveds centrum, 1 km från Duveds station och 8 km från Åre. Närmaste lift ( Leråliften) ligger bara 110 m från pensionatet. Hem till pensionatet glider man hela vägen från backarna.

Mellan Duved och Åre går det skidbuss hela dagen, ( ingår i liftkortet ).

Rummen

Pensionatet har 15 rum med totalt 42 bäddar. Rummen är trevligt inredda och färgsatta. Vi är kända för våra sköna sängar, som uppskattas efter en dag på fjället. Toalett och handfat finns i alla rum. Duschar gör du i relaxavdelningen där det också finns separat dam och herrbastu.

Pensionatet har charmiga och mysiga sällskapsrum. Brasrummet ligger centralt och bredvid ligger matsalen och TV-rummet. Det finns också en härlig uteveranda i sydläge.

I priset ingår frukost och på kvällen en klassisk pensionatsbuffé.